24.2.14

İSTANBUL ENGELLİ KOŞUYA ALIŞMIŞTIR.-YILMAZ PARLAR

PARLAR MEDYA  
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “Her yaptığımız her yapacağımız hizmetin önüne engel getiriyorlar..
İSTANBUL ENGELLİ KOŞUYA ALIŞMIŞTIR.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “Her yaptığımız her yapacağımız hizmetin önüne engel getiriyorlar... Biz engelli koşuya alışmışız. Engelleri aşıyoruz. Engelleri engelsiz koşuyoruz.” 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaş, AK Parti Beşiktaş Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Oku AK Parti Beşiktaş  ilçe Başkanı Fethiye Sarol,  ve  AK Parti Beşiktaş  ilçe Teşkilatı ile Yıldız Porselen içindeki Vera Restaurantda düzenlene toplantıda  bir araya geldi.


Gerçekleşen toplantıda  Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) yıllarca  yönetim kurulu üyeliğinde bulunan İTO 27.No’ lu Bilgi İşlem ve İletişim Komitesinde başkan vekilliğini sürdüren Faysal Koçer ilk konuşmasını yaptıktan sonra  Beşiktaş doğumlu  Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu İnşaat Mühendisi   Zeynel Abidin Okul Beşiktaş için yapacağı projeleri anlattı. Bütçeyi ve 243 milyon geliri hatırlatarak şimdiye kadar bu gelirle bir şeyin yapılmadığını dile getirdi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  metro  hizmetleri üzerinde durdu. .
 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş   “İstanbul’da yaşamak ayrıcalıktır.İstanbul tesadüflere teslim edilemez, maceralara sürüklenemez. Burada yapılan her çalışma dünyaya örnek olmakta ve dünya insanına da huzur ve barış sağlamakta. Bütün dünyaya örnek teşkil edecek birlik ve beraberliğimiz var”


Dünyada belediyelerin en büyük problemi ulaşım  İstanbul ulaşımda son teknolojilerden faydalandı. Şuanda bizim İstanbul’a yaptığımız metrolar 70 saniye aralığına kadar inebiliyor. Bizim metrolarımız dünyada en ileriyi teknolojiyi kullanan en modern, son yapıldığı için başarılı bir yola erişmiş. Bütün dünyada ulaşım konusu ciddi bir problem. Efendim ben çözerim Bu kadar hayal konuşmalar herhangi bir çözüm vermez. 14 farklı departmanda İstanbul’u inceledik. Ulaşımla ilgili networka sahibiz.


 Hangi sistemleri kurarsak ulaşım değil, erişim noktasında çözüm getirebiliriz.   “10 yıllık görev süresi içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 60 milyar yatırım yaptık. Bu yıl ki yatırım bütçemiz 8,5 milyar ve bu yatırımların 32 milyarı ulaşımla ilgili. Dünyada birçok belediye İstanbul’daki ulaşım çalışmaları başta olmak üzere bazı çalışmalarımızı model olarak almaktadır. Bilişim teknolojisini dünyada en iyi kullanan belediyeyiz”  dedi


Başkan Toptaş, muhalefet tarafından yapılan seçim kampanya konuşmalarıyla ilgili  “Boş vaatlerde bulunmaktalar.  Şu kadar yıldan beri ne yaptınız? 3 tane bakım yaparak, 2 tane sanatsal aktiviteyle belediyecilik olmaz. Bu kadar basit değildir. Bu zamana kadar şunu gördük. Türkiye’de korkuya dayalı siyaset yaptılar. 2004’te seçime girmişiz. O dönem belediye başkan adayı diyor ki İstanbul’da 200 bin kişiye iş imkanı sağlayacağım diyor. Belediyede 55 bin kişi çalışıyor. Nasıl sağlayacaksın diye soran yok. 60 katrilyon yatırım yapmışız. 100 bin kişiye istihdam bulabiliyoruz”  dedi

 Ayrıca sözlerini sürdürerek  “Sayın Kılıçdaroğlu aday olduğunda ’İstanbul’da 200 metre karenin altında işgalli olan arsaları vereceğim’ dedi. Şimdi 2B leri söylüyorlar bedava vereceğim diye. Şunu sormadınız. Bu işgalli olan yerlerin bir kısmı belediyenin olabilir, bir kısmı özel vakıfların olabilir. Sen nasıl ’200 metrenin altındakilerin tapularını vereceğim’ diyebiliyorsun? Bana ait olan yerin tapusunu sen nasıl başkasına veriyorsun diye sormuyorsun ama seçimdir söyleniyor. Versin bakalım İzmir’de Eskişehir’de verebiliyorsa. Bunlar gayet ucuz bir siyaset. Acziyete dayalı bir siyaset yapıyorlar. Bu ülkeyi bizden daha fazla sevdiğini söylüyorlar. Ben bir şehit torunu olarak konuşuyorum. Bu topraklar hepimizin. Efendim biz cumhuriyetin bekçisiyiz. Allah Allah. Ailenden kaç kişi bu mücadelenin içinde vardı, söyle bakayım? Kuru lafla peynir gemisi yürümez.”

 Projeleriyle sözlerine devam eden Toptaş “  Hisar üstünden sahile inme imkanı sağlayacağız. Teknik Üniversite istasyonundan İstinye koyuna bir metro projesi hazırlıyoruz. Hatta o metro diğer taraftan da Köyiçi’ne gidecek. Böylece denize inmiş olacak. Şuanda çalışmaları başlattık. Beşiktaş Meydanı ile ilgili projemiz tamamlandı. O viyadüğü kaldıracağız. Çarşıyı denizle buluşturuyoruz. İstanbul’a Türkiye’nin en büyük hayvan barınağını yapacağız.
Türkiye’nin hatta dünyanın en sayılı büyük hayvan barınağını yapıyoruz. İlçe belediyelerden bu işi alıyoruz. Hayvanlar oraya alınacak. Kısırlaştırma, tedavi süreleri tamamlanıp ortamına bırakılacak. Bunu biz yapacağız. Binlerce hayvanı alacak çapta bir orman içinde yer aldık. İnşaatı tamamlanmak üzere. Bu kadar ucuz siyaset olmaz. Bu siyaseti yapanların bölgelerinde aldıkları oy oranına baktığım zaman diyorum ki akademik çalışmalar yapmak lazım. Hiçbir şey yapmadan nasıl başarılı olabiliyor. Formülü nedir”dedi.
Konuşma sonrası Beşiktaş Çarşı grubu Başkan Topbaş’a, Beşiktaş forması hediye etti.


yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder