24.2.14

MPI Toplantı sektörü temsilcileri 1001 Direk’te biraraya geldi-Yılmaz Parlar

PARLAR MEDYA  
MPI Toplantı sektörü temsilcileri 1001 Direk’te biraraya geldi
MPI Toplantı sektörü temsilcileri 1001 Direk’te biraraya geldi

MPI – Toplantı Profesyonelleri Derneği 2014 yılı Avrupa konferansı açılı gecesi resepsiyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde 1001 Direk Sarnıcı’nda 350 sektör liderinin katılımı ile gerçekleşti.
Uluslar arası kongre ve toplantı sektörünün en büyük organizasyonlarından olan MPI, dünyanın en önemli kongre ve toplantı sektörü profesyonelleri çatı kuruluşudur. 1972 yılında kurulmuş olan ve toplantı sektörü profesyonellerini üye olarak kabul eden MPI’ın, tüm dünyada 20.000’den fazla üyesi bulunmaktadır.


MPI tarafından her yıl Avrupa’nın farklı bir şehrinde düzenlenen “MPI Avrupa Konferansı”na bu yıl İstanbul ev sahipliği yapıyor.
22-25 Şubat tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansın açılış resepsiyonu 23 Şubat akşamı Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu-ICVB tarafından 1001 Direk Sarnıcı’nda düzenlendi.


1700 yıllık tarihi mekanda gerçekleşen gecede konuklar Türkiye’nin 7 Bölgesinden oluşan lezzetler ile ağırlandılar ve Anadolu Ateşi tarafından gerçekleştirilen performansı izleme imkanı elde ettiler.


Açılış konuşmasını gerçekleştiren ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na önemli destekleri için teşekkür ederek Avrupa toplantı sektörü liderlerinin İstanbul’da biraraya gelmesinin ülkemiz ve şehrimizin kongre sektöründe temsili açısından çok büyük bir katkı sağladığına dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı temsilen geceye katılan İstanbul Kültür ve Turizm Müdür Yardımcıcısı Nedret Apaydın konuşmasında önümüzdeki 3 gün boyunca Avrupa toplantı sektörünün kalbinin İstanbul’da atacağına dkkat çekerek katılımcılara başarılı ve verimli toplantılar diledi. İstanbul’un turizmde dünyada ve Avrupa’da lider konumuna dikkat çeken Apaydın, İstanbul’un kongre turizminde de önemli bir marka haline geldiğini vurguladı. Bu tür etkinliklerin İstanbul’a kazandırılması için gerçekleştirdiği çalışmalar dolasıyla ICVB’yi tebrik ettiğini belirtti.


Etkinlik alanına kurulan fotoğraf panosu tüm konukların ilgisine çekti ve çekilen İstanbul silüet çerçeveli resimler konuklara anında elektronik posta olarak iletildi.
İstanbul Kalkınma Ajansı destekli Uluslararası Kongreler Şehri İstanbul projesi kapsamında hazrılanan “You Can” temalı İstanbul filminde yer alan dondurma show’undan esinlenerek hazırlanan dondurma videosu dev ekranda gösterilerek misafirlere canlı dondurma show’u yapıldı ve Maraş dondurması ikram edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde geceye 1001 Direk Sarnıcı, Anadolu Ateşi, ATY Group, dDf, Kurukahveci Mehmet Efendi ve Sedef Fuarcılık firmaları destek vermiştir.





yilmazparlar@yahoo.com


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder