11.9.15

SKAL İSTANBUL EYLÜL 2015 TOPLANTISI*-THE MARMARA HOTEL-YILMAZ PARLAR

PARLAR MEDYA  
SKAL İSTANBUL EYLÜL 2015 TOPLANTISI*
SKAL İSTANBUL’DAN  ÇAĞRI
“OYUNUZU KULLANIN”
SKAL İstanbul Kulübü, geleneksel aylık toplantısını 10 Eylül 2015 Perşembe günü, The Marmara Hotel'de buruk bir atmosferde ilk kez geleneksel toast yapmadan, toast yerine şehitlere saygı duruşuyla gerçekleştirdi.
Geleneksel toplantının ana gündemini yaşadığımız acılı can kayıplarına sebep olan terör olayları ve bütüne yakın katılmamız gereken ülke genel seçimleri oluşturdu.
SKAL İstanbul Başkanı Feza Solaklar, As Başkan Fatma Bahar Binici ile 28 Ekim İspanya Dünya SKAL toplantısına katılacaklarını, Ülke Genel Seçime yetişebilmek adına Gala Yemeğine kalmadan döneceklerini ifade etti. Tüm SKAL üyelere ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle tatil yapacak turizm camiasına seslendi. “Tatilinizi erteleyin Oyunuzu mutlaka kullanın”
SKAL İstanbul Başkanı Feza Solaklar’ın üç soluklu gündemin mana yüklü mesajları;
“Demokratik bir ülkede bireyler seslerini seçimlerde kullandıkları oylarla duyururlar. Lütfen, 29 Ekim turlarınızı ya iptal edin ya da dönüş tarihini 31 Ekimle değiştirin. Seçime katılmak oy kullanmak hepimizin ülkemize olan borcu."

“Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki olaylarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun demiyorum, canlar sağ olsun diyorum. Hürriyet Gazetesi ve tüm basın mensuplarına yapılan saldırıları da şiddetle kınıyorum.”
“Şu an turizm konuşmak çok anlamlı gelmiyor. Turizm bir keyif işi. Barış, huzur ve can güvenliği olmayan yere turistin gelmeyeceğini biliyoruz.”


Ülke bütününde verimsiz hak etmediğimiz karanlık günler geçirmemiz nedeniyle istikrarsızlık ve boşluğun çok sıkıntılı üzüntülü acılı günlere dönüşmesi üzerine huzurun olmadığı yerde turizm sektörünü konuşmanın uygun olamıyacağını vurgulayarak  “Önce, bugüne ait konuşmamda nelere değinmeliyim şeklinde  bir iki hafta önce düşündüğüm zaman söyliyebileceklerim, Ülkede  kısa süre  sonrasına bile plan yapmanın ne kadar zor olduğu, turizmin çok kötüye gittiği, ekonomik gidişatın iyi olmadığı, Eylül'den sonrasına birçok iptalin geldiği ve yeni rezervasyon talebinin olmadığı gibi konulardı.” Diyen Feza Solaklar “Bunlar doğru, ancak son  haftada bunlara razı duruma bile geldik. Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Her gün onlarca genç, henüz hayatlarını yaşayamadan toprak oluyor. Çok ağır bir sınavdan geçiyoruz. Şu an turizm konuşmak çok anlamlı gelmiyor. Turizm bir keyif işi. Barış, huzur ve can güvenliği olmayan yere turistin gelmeyeceğini biliyoruz. Önce barış ve normalleşme olmalı ki turizm konuşabilelim. Bizler de halk ve bireyler olarak provokasyonlara gelmemeli, bu güzel ülkenin vazgeçilmez mozaiğini oluşturan Türk, Kürt, Ermeni, Rum, Musevi Sünni, Alevi, Laz, Çerkes tüm renklerimizle bir olup bu zor günlerden beraberce çıkmalıyız. Terörü azdırarak kendilerine çıkar sağlamaya çalışanların oyununa gelmemeliyiz.”dedi

Seçimlerden bugüne artarak gelen üzücü olayların, katliamların son hafta tepe noktasına ulaştığını, ne zaman ve ne şekilde biteceğini kimsenin ön göremediğini söyleyen Solaklar “Son üç ayda Suruç'tan Dağlıca'ya, Iğdır'dan Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki olaylarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun demiyorum, canlar sağ olsun diyorum. Hürriyet Gazetesi ve tüm basın mensuplarına yapılan saldırıları da şiddetle kınıyorum.”dedi
Seçimler hakkında Ülke turizm camiasına seslenerek çağrıda bulundu.
Demokratik bir ülkede bireyler seslerini seçimlerde kullandıkları oylarla duyururlar. Biz de 1 Kasım'da bir kez daha öyle yapacağız. Ancak 1 Kasım hemen 29 Ekim tatilinin ertesi olması sebebiyle çok kritik bir tarih ve bu seçim de çok kritik. Burada halkımızın çok duyarlı davranarak tatil yapmak yerine ülkesin geleceğini düşünmesi gerekiyor. Buradan turizm camiasına seslenmek istiyorum. Lütfen, 29 Ekim turlarınızı ya iptal edin ya da dönüş tarihini 31 Ekim'le değiştirin. Bu, hepimizin ülkemize bir borcu."
Feza Solaklar, Skalite 2015 ile ilgili erteleme hakkında “Ülkedeki durumlar sebebiyle adaylık ve oylama tarihlerinde değişikliğe gitmek zorunda kaldık.
Skalite 2015'in 23 kategoride gerçekleşecek aday olma süreci 9 Ekim'e kadar devam edecek. Skalite 2015'in bu yılki teması Barış olacak” dedi.
 SKAL İstanbul toplantısına katılan İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın selamlama konuşması yaparak "Ülkemiz hayli zor bir süreçten geçiyor. Bu olayların olmasına ve teröre destek verenleri lanetle kınıyoruz. Dostluğun ve kardeşliğin çok önemli bir göstergesi olarak İstanbul'da teröre karşı olan herkesle beraber, bu günlerin çok kısa sürede geçeceğini dair dua edelim, isteyelim. Tabii İstanbul'dayız ve işimiz kültür ve turizm. SKAL ile olan ilişkimizin daha sıcak, daha çözüm odaklı olacak şekilde gerçekleşmesini temenni ediyorum. İzinle birlikte olmaktan memnuniyetimi belirtmek istiyorum."dedi
Yeni üyeler yemin töreniyle birlikte SKAL ailesine
The Marmara Taksim Genel Müdürü Uygar Koçaş ve emeği geçen personelle toplu hatıra fotoğrafıyla toplantı son buldu.
 yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder