19.9.15

TUROB aylık geleneksel toplantısı Sütlüce Lazzoni Otel-Yılmaz Parlar

PARLAR MEDYA  
TUROB aylık geleneksel toplantısı Sütlüce Lazzoni Otel
TURİZM VE TERÖR

TUROB aylık geleneksel toplantısı 17 Eylül 2015 Perşembe günü Sütlüce Lazzoni Otel'de gerçekleşti.

Toplantı sunuculuğunu üstlenen Kemal Özyiğit konukları takdim etmesiyle başlayan toplantıya Vali yardımcısı, İstanbul Amerikan Başkonsolos Charles F. Hunter İstanbul Fransa Başkonsolosu, Muriel Domenach başta olmak üzere Turizm önde gelen isimleri Siyasi Yerel Yönetim temsilcileri katıldı.TUROB Başkanı Timur Bayındır Ülkemizi üzen terör ağırlıklı konuşma yaptı.
Bayındır  "2015 yılının son çeyreğine girerken, ülkemiz ve sektörümüz adına üzülerek  ardımızda güzel anılar bıraktığımızı söyliyemiyorum. Ülkemizi ve bizleri derin üzüntüye boğan terör eylemlerini bir kez daha şiddetle kınıyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, Milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu acı olaylar sebebiyle, Birliğimizin Geleneksel Yaz Gecesi davetini ve benzeri etkinliklerimizi de bu yıl gerçekleştirmediğimizin bilgisini vermek isterim.”dedi

Timur Bayındır Turizmin geçirdiği sezon ve geleceği hakkında öngörüde bulunarak “Belirsizlik ve endişe ile geçirdiğimiz 2015 yılının ardından, önümüzdeki 2-3 senenin kolay olmayacağı kesin. 2016 hedefimiz 2015 yılının altına düşmemek.”

Dış algıların olumlu olabilmesi ve düzelmesi hakkında “Türkiye'nin terör, güvenlik, sosyal huzur ve ekonomide istikrar ile ilgili sorunlarının giderilmesi ve dış pazarlarda bunların yarattığı olumsuz algının değişmesi gerekiyor. Bu ne kadar çabuk gerçekleşirse, turizmde de işler o kadar hızlı düzelecektir.” Şeklinde özetledi.

Ülkenin ve turizm merkezlerinin, hem devlet hem de belediyeler tarafından iletişim stratejisinin ve sisteminin etkin bir şekilde yürütülmesi gerekliliğin altını çizdi.

Ülke olarak yaşadığımız olumsuz şartlar değişse bile en az 6 ay kadar zaman içinde normale dönebileceğini, aksi takdirde devamı şeklinde 2016 yılında işlerin 2015 yılınında   gerisinde kalabileceğini vurguladı.

Başkan Bayındır,hedeflerini gerçekçi olabilmesi adına 2015 yılsonu öngörülerimiz üzerine inşa ettiklerini açıkladı..

“Ülkemizin kültürel ve doğal zenginliği bir nimet. Dört mevsimlik  turizm ürünü ihtiva ediyor. Sektör adına önemli bir değer. Ancak imaj ve huzur ortamı  destinasyon tercih unsuru haline getiriyor.”

 Kış turizminede değinen Timur Bayındır “Ülkemizin en önemli kayak merkezlerinden Kars Sarıkamış İlçesi'ndeki Bayraktepe Kayak Merkezi'ne yapılan terör saldırısı, bölge turizminde endişe yaratmıştır. Kış Turizmi için ciddi bir ürün olan Kars destinasyonu için gerekli tedbirlerin hızlıca alınabilmesini temenni ediyorum.”dedi

Koşullara rağmen mücadele etmeye çalışmaya devam ettiklerini beyan eden Bayındır bir hafta sonra ülke için önemli pazar olan Brezilya ve Arjantin fuarlarına katılacaklarını açıkladı.

“Brezilyalı turistlerin uzak mesafeler için genellikle 15 günlük kalış süresi, aynı tatil içerisinde birden fazla ülkeyi ziyaret etmesi, Türk Hava Yolları'nın direkt uçuşlarını başlatmış olması ve ülkemizin sektörel gündemi de dikkate alınarak, Güney Amerika Pazarı, Birliğimizce yürütülen tanıtım faaliyetlerinde öncelikli sırada yer almakta. Son beş yıldır emek verdiğimiz bu pazarda, güzel neticeler almaya başladık ve devamı için çalışıyoruz.”dedi

İki yıl önce detaylı araştırma yaparak İstanbul Konaklama Kapasitesinin haritasını çıkardıklarını, ikinci baskısını yeni raporu yeni verileri olduğu bilgisini verdi.

İstanbul Valiliği, AFAD ve TUROB  işbirliği içinde otelde  çalışan personele yönelik "Acil Durum Temel Farkındalık Eğitimlerin devam ettiğini hatırlattı.

Ücretsiz olarak verilen eğitime katılan sayısının 4.500'in üzerinde olduğu, Projenin II. Dönem Eğitimlerin başladığını deprem gerçeğinin unutmamasına dikkat çekti.
Dünya büyük teknoloji şirketlerinden biri olan MSI'ın, oteller için ürettiği interaktif akıllı televizyon ve akıllı otel yönetimi sistemi olan yeni teknolojiden ,
söz ederek ,Türkiye pazarında girdiklerini otellerde cironun, operasyonel etkinliğin arttırıldığı, müşteri memnuniyetinin en yüksek noktaya çıkartıldığı ve tüm detayları ile raporlarının alınabildiği entegrasyon çözüm sistemi olduğu bilgileri verdi

Kurumsal sponsorlara Ecolab - Yurtiçi Kargo- Mobil Bil ve Boyut Yayın Grubuna ev sahipliğini üstlenen Lazzoni Hotel adına Genel Müdür Gürhan Sayar'a   ekibine teşekkürlerini sundu.

Timur Bayındır konuklar arasında bulunan Dalaman Hava Limanı Genel Müdürü Sevgili Hamdi Güvenç’in yaptığı yararlı çalışmaları başlık altına sunarak kendisini kürsüye davet etti..

Hamdi Güvenç’in "İngiltere Dalaman'ın ana pazarı. Yılda 1 milyon yolcu geliyor. Şu anda İngiltere'de köy diye tabir edilebilecek yerlerden bile uçaklar kalkıyor. Biz de bir saha çalışması başlatarak, İngiltere'yi dörde böldük. Bu gruplar ülkeyi gezecek ve bize raporlar sunacak. Bazı satış noktalarında Dalaman Havalimanı ile Marmaris arasında ne kadar mesafe olduğu bilinmiyor. Bu satış noktalarına bölge ile ilgili bilgi ve görsel desteği sağlıyoruz."

Rusya, 140 milyon nüfusuyla büyük bir pazar olduğunu belirten Güvenç, "Rusya'da nüfusun sadece yüzde 14'ü pasaport sahibi. Biz de o şehirlerdeki havalimanlarının gücünü kullanarak pazarlama çalışması yapıyoruz. Artık değişik pazarlama metodlarını keşfedip sonuna kadar kullanmak, internetten daha fazla yararlanmak durumundayız. Rusya'dan krize rağmen 3 milyon kişi geldi" dedi.

Toplantının sonunda TUROB'a katılan Blue Regency Hoyel, İstanbul Bomonti Imperial Hotel Tüyap Pakace Hotel Kemer Golf and Cauntry Club Hotel ve İstanbul'un tanıtımına katkıda bulunanlara plaket verildi.
Masamızda sohbet konusu Terörün Turizme etkileriydi.  Bir ülkede bulunan herhangi bir turistik bölge ya da merkeze yapılan saldırılar, tüm ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyebilecek güce sahip olması turizm endüstrisine yapılan her saldırı aslında devlete yöneltilmiş bir saldırı olarak kabul edilmesi şeklinde herkes endişelerini dile getirdi.
Toplantı sonrası üyeler ve Basın mensupları oteli gezdiler.

yilmazparlar@yahoo.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder