10.6.16

İstanbul Fransız Sarayı’nda iftar yemeği-2016-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach “tuzağa düşmiyeceğiz”

FRANSA “TUZAĞA DÜŞMİYECEĞİZ”
“Nefretimimi elde edemiyeceksiniz”
Türkiye ve İstanbul sevdalısı, Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach’den anlamlı mükemmel mesaj. Terörü islamla örtüştürmek isteyen teröristlerin tuzağına düşmiyeceklerini söyledi.
Fransız Sarayı’nda 3’üncü olarak verilen takriben 500 kişilik iftar yemeğine başta  Belçika İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, iş adamı Nadir Güllü, Sultan beşinci Murad’ın torunu Kenize Murad ve Demet Sabancı Çetindoğan gibi isimlerin olduğu, diplomat, iş adamı, bürakrat, akademisyenler, sanatcılar ve elit konuklar katıldı.
Fransa İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach ve Eşi Olivier Bouquet ev sahipliğinde , Fransa saray bahçesinde, 09 Haziran 2016 Perşembe günü  Ankara Fransa elçilikle eş zamanlı verilen iftar yemeği öncesi Muriel Domenach yaptığı konuşmasında Müslümanlığın barış dini olduğunu vurguladı. Fransa’nın özgürlük ve eşitlik kardeşlik laiklik anlayışıyla her dine saygı duyduğunu bu nedenle böyle sofrayı paylaşmaktan duyduğu memnuniyetini belirten ifadeler kullandı. Veznecilerde meydana gelen terör

 saldırısının ardından Fransız Sarayı’nın kapılarını kültürel bir etkinlik için açtığını belirten Domenach, “Ramazan dolayısıyla Fransız Sarayı’nda yaşanan bu kardeşlik anından kıvanç duyuyorum. Ülkelerimizin, her nereden gelirse gelsin kınadığımız terörizm tarafından hedef alındığı bu zamanda, bu kardeşlik anı önemlidir. Bu Ramazan gecesi vesilesiyle, İslam dini ile tam bir uyum içinde olan açık Fransız laikliğinin mesajını iletmek istemekteyiz.” Dedi

İslam dinin Fransa’nın ikinci din olduğunu, Fransa daki Müslümanlar Müslüman oldukları için özür dilemek zorunda değildir, ifadesini yine kullanarak hassasiyetlerinin önemine dikkat çekti.
Fransa İstanbul Başkonsolosunun eşi Olivier Bouquet Paris’te 13 Kasım 2015’te düzenlenen terör saldırılarında eşini kaybeden Fransız Antoine Leiris’in, eşinin vefatından 3 gün sonra, “Nefretimi elde edemeyeceksiniz” ifadesi ile başlayan duygu yüklü yazısını Türkçe olarak okudu.  “Cuma gecesi, hayatımın aşkını, çocuğumun annesini olağanüstü bir kişinin hayatını çaldınız ama nefretimimi elde edemiyeceksiniz. Kim olduğunuzu bilmiyorum bilmekde istemiyorum, sizler ölü ruhlarsınız. Eğer uğruna körü körüne öldürdüğünüz bu tanrı bizi kendi suretinde yarattıysa vücudundaki her kurşun, yüreğinde  bir yara olmuştur.
Hayır..Sizlere, sizlerden nefret etme armağını vermeyeceğiz. Oysa hedefiniz buydu ama nefrete öfkeyle yanıt vermek, sizleri bu hale getiren aynı gaflete yenik düşmek olacaktır.
Korkmamı insanlara şüpheli bir gözle bakmamı istiyorsunuz. Hürriyetimi güvenliğime feda etmemi istiyorsunuz. Kaybettiniz bilesinizki yılmayacağız.”


Devam eden yazı “Aslına bakarsanız size daha fazla ayıracak vaktim yok doğrusu..uykusundan uyanan Melvil’in yanına gitmem gerek henüz 17 aylık, her gün olduğu gibi mamasını yiyecek, her gün olduğu gibi oyun oynıyacağız, ve tüm hayatı boyunca bu küçük yavru mutlu ve özgür olmakla başkaldıracak sizei hayır, onun da nefretini kazanamıyacaksınız.” Şeklinde bitiyor.
ve iftar sonrası “Ramazanda Caz Festivali kapsamında”  verilen müzik konserinde
Çingene müziği enstrümanlarını iyi bilen bir müzisyenler  grubu (Dj Smaj), Cem Yıldız, Çorlulu Savaş mükemmel performans sergilediler. Saray bahçesinde Osmanlı geleneksel ramazan şerbet, helva, kahve konuklara ikram edildi.

yilmazparlar@yahoo.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder