23.9.17

Odeabank Etiler O’Art Galeri-2.nci.O’Art Sanat Yarışması-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Odeabank Etiler O’Art Galeri-2.nci.O’Art Sanat Yarışması

O’Art’dan Genç Sanatcılara Teşvik

Odeabank’ın genç sanatçılara fırsat tanımak amacıyla bu yıl 2’inci kez düzenlediği O’Art Sanat Yarışma sonucu, sergilenmeye değer görülen farklı disiplinlerdeki 27 eserin yer aldığı Odeabank Etiler O’Art Galeri, 21 Eylül 2017 Perşembe günü sanatseverlere kapılarını açtı.


2015 yılından itibaren önemli sergilere ev sahipliği yapan, Odeabank sanat hayatına destek vermek için, Nispetiye Caddesi’ni İstanbul’un önemli sanat merkezlerinden biri haline getirmeyi amaçlıyor.

Özlem Alıcı’nın sanat yönetmenliğini yaptığı O’Art, önemli sanatcılarla birlikde, genç kuşak sanatçılara ve sanatın farklı disiplinlerine kucak açıyor.
Geçtiğimiz yıl, farklı disiplinlerden 750 sanatçının  başvurduğu, juri değerlendirmesi sonrasında 26 eserin, sergilendiği O’Art Sanat Yarışması’na bu sene 700 başvuru oldu. Sergilenmeye değer 27 eser, O’Art’ta sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Kural olarak O’Art Sanat Yarışmasına, konu, teknik ve ebat sınırlaması olmadan, 35 yaş altı tüm sanatçılar, daha önce herhangi bir yerde sergilenmemiş eserleriyle katıldılar.
Odeabank Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Aslı Alıveren, İşadamı ve Koleksiyoner Emin Hitay, Sanat Tarihçisi ve Eleştirmen Doç.Dr. Esra Aliçavuşoğlu, Yeditepe Üniversitesinden Sanatçı ve Akademisyen Prof. Dr. Ferhat Özgür, Sanat Tarihçisi ve Yazar Prof. Dr. Kıymet Giray, İstanbul Art News Genel Yayınlar Direktörü Yasemin Bay ve O’Art Sanat Yönetmeni Özlem Alıcı gibi isimler Jüride yer aldı.
Jüri seçkisi sonucu; Ali Omar, Ezgi Tok, Fatma Çakmak, Kadir Kayserilioğlu ve Seda Oturmak, 10’ar bin TL’lik başarı ödülü kazanan isimler oldu.
Verilen resepsiyonda Odeabank Kurumsal İletişim ve Pazarlama Grup Müdürü Işıl Oruk yaptığı konuşmasında O’Art galerinin ustaları ağırladığı kadar genç sanatçılara da izleyici ile buluşma fırsatı verdiğini, Odeabank olarak O’Art Sanat Yarışması vesilesiyle genç sanatçıları ve eserlerini izleyiciyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını, yüzlerce eser arasından eleme yapmanın çok zor olduğunu söyledi.
Gören, hisseden, eleştiren, süzgeçten geçirerek yaratan ve hayatı zenginleştiren her disiplinden genç sanatçıya açık O’Art Sanat Yarışmasında kazanan Seda Oturmak ile yaptığımız söyleşide eseri hakkında bilgi almak isterken görüşünü dile getirdi.
“İnsanın ne olduğu üzerine düşünürken insanın kendini indirgebileceği en alçak nokta ile yükseltebileceği en yüce nokta  arasındaki mesafenin insanın zihni dışında objelerle ilişkili olduğunu gördüm. Ki; bazen bu objeler tek başına yeterli olmayabilir. İkinci, üçüncü objelere de ihtiyaç duyulabilir. Bu ikinci, üçüncü objeler mekana dahil olurken burada insanı da yükseğe taşıdıkları görülebilir. 

İkinci,üçüncü 
objelerden bahsederken objenin obje ile olan ilişkisinin daha bütün oluşu ve insanın buna dışarıdan dahil olma çabası insanın kendini koymak istediği nokta ile geldiği noktayı irdeleme isteği uyandırıyor. Örneğin tek başına koltukta oturan çıplak bir adam hiçbir statü kazanamıyor, boynuna takılan bir kravat onu deli gibi gösterebiliyor ve bir takım elbise ise aynı adamı çok önemli bir pozisyona sokabiliyor. Burada soruyor olduğum soru adamın objelerden bağımsız nerede durduğu.”

yilmazparlar@yahoo.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder